De overzichtelijke opmaak en de heldere teksten zorgen ervoor dat leerlingen prettig kunnen werken met dit vioolboek (112 pagina's). De stijl van de illustraties en de inhoud van het boek zijn meegegroeid met de doelgroep van Deel 3: eind bassisschool – onderbouw middelbare school.
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De meespeeltracks op de website horen bij het vioolboek. De meespeeltracks maken het oefenen thuis leuker en voorzien de leerling tegelijkertijd van extra ritmische en harmonische input.
Aan de opname is veel zorg besteed. De pianopartijen zijn opgenomen op een vleugel. Veel stukken zijn opgenomen in twee tempo's. Bij de stukken die ritmisch wat ingewikkelder zijn, is ook een vioolpartij ingespeeld.

 

Alle pianobegeleidingen die Oksana Polman heeft geschreven zijn gebundeld in dit apart verkrijgbare Pianoboek Deel 3 (48 pagina’s). Dit pianoboek wordt gebruikt door pianisten, docenten of pianospelende ouders om de vioolleerling te begeleiden.
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De website is een belangrijk onderdeel van de methode. In het vioolboek wordt met icoontjes verwezen naar het leerlingenmenu van de website. Hierop staan onder andere werkbladen, techniekbladen en informatie over componisten uit het vioolboek. Ook wordt verwezen naar de rubriek Podium, waarop leerlingen stukken uit Deel 3 voorspelen.

 

De werkbladen waarnaar in het vioolboek verwezen wordt kun je vanaf de website uitprinten. De leerling vult het werkblad in en neemt het mee naar de vioolles.

 

De techniekbladen waarnaar in het vioolboek verwezen wordt kun je vanaf de website uitprinten. Het is een uitbreiding van het techniek-gedeelte in het vioolboek.