De overzichtelijke opmaak met fantasievolle illustraties en heldere tekst zorgen ervoor dat leerlingen prettig kunnen werken met dit vioolboek (92 pagina's).
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De meespeeltracks op de website horen bij het vioolboek. De meespeeltracks maken het oefenen thuis leuker en voorzien de leerling tegelijkertijd van extra ritmische en harmonische input.
Aan de opname is veel zorg besteed. De pianopartijen zijn opgenomen op een vleugel. Veel stukken zijn opgenomen in twee of drie tempo's. Bij de stukken die ritmisch wat ingewikkelder zijn, is ook een vioolpartij ingespeeld.

 

Alle pianobegeleidingen die Oksana Polman heeft geschreven zijn gebundeld in dit apart verkrijgbare Pianoboek Deel 2 (52 pagina’s). Dit pianoboek wordt gebruikt door pianisten, docenten of pianospelende ouders om de vioolleerling te begeleiden.
Bekijk voorbeeldpagina's als slideshow

 

De website is een belangrijk onderdeel van de methode. In het vioolboek wordt met icoontjes verwezen naar het leerlingenmenu van de website. Hierop staan onder andere werkbladen en informatie over componisten uit het vioolboek. Ook kunnen leerlingen muziekpapier uitprinten om zelf stukken te schrijven.
Nieuw in Deel 2 zijn de instruktiefilmpjes waarnaar in het vioolboek verwezen wordt. Dit is de rubriek  Voordoen.

 

De werkbladen waarnaar in het vioolboek verwezen wordt kun je vanaf de website uitprinten. De leerling vult het werkblad in en neemt het mee naar de vioolles.

 

De flitskaarten uit het apart verkrijgbare Flitskaartenboek ondersteunen het memoriseren en het automatiseren van de notennamen en de grepen op de viool. De kaarten uit het flitskaartenboek lopen parallel aan de lesstof van Deel 1 en Deel 2. In de vioolboeken wordt steeds aangegeven met welke flitskaarten de leerlingen kunnen oefenen.